На Вінниччині знесуть меморіал загиблим у Другій світовій через жахливий стан. Новим пам’ятником вшанують також героїв війни на Сході

Новини Вінниці / На Вінниччині знесуть меморіал загиблим у Другій світовій через жахливий стан. Новим пам’ятником вшанують також героїв війни на Сході

У селі Лемешівці Калинівської ОТГ Вінниччини погоджено демонтаж пам’ятника воїнам Другої світової війни. Причина у незадовільному та аварійному стані споруди. Бетонні фігури матері та бійця, а також постамент, тривалий час руйнуються. Місцевий підприємець обіцяє встановити новий пам’ятник. У майбутньому меморіал вшановуватиме також пам'ять про загиблих героїв на сході України.

«Пам’ятник перебуває в аварійному стані. Ми вже безсилі щось з ним зробити. Пам’ятник величезний, десь до двох тонн, і від цієї ваги розсипається фундамент, на якому він стоїть,та і сам пам’ятник також вже не можна реставрувати», - пояснюють у Калинівській міській раді.

Тому місцева влада прийняла рішення демонтувати старий монумент та встановити новий. За словами виконуючої обов’язки старости Лемешівського старостинського округу Надії Христич, підприємець, який орендує землю у селі, погодився допомогти мешканцям громади з виготовленням нового пам’ятника. При створенні проєкту передбачається вшанування не лише героїв Другої світової війни, а й героїв війни на Сході, яка триває нині.

Олеся Рудницька

7 листопада, 2021