На Вінниччині знайшли 757 залізничних вагонів Росії та Білорусі. Їх передадуть на потреби ЗСУ

Новини Вінниці / На Вінниччині знайшли 757 залізничних вагонів Росії та Білорусі. Їх передадуть на потреби ЗСУ

У Вінницькій області працівники Державного бюро розслідувань виявили 757 порожніх товарних вагонів, які належать російським та білоруським компаніям. Вони мають бути націоналізовані та передані на потреби ЗСУ.

Як повідомляють у ДБР, майно агресорів виявлено на залізничних станціях Козятинськго та Жмеринськго підрозділів «Південно-західної залізниці». Російським компаніям належать 447 вагонів, 310 – білоруським. Серед них цистерни, напіввагони, криті товарні вагони тощо.

«Наразі ДБР уже скерувало відповідні матеріали до Вінницької обласної військової адміністрації з ініціативою примусового вилучення вказаного майна на користь України. Робота із виявлення та вилучення майна країн, що проводять агресивні дії щодо України, активно триває», - йдеться у повідомленні.

Вчора у Бюро повідомляли, що під час оперативних заходів працівники ДБР виявили на Запоріжжі та Дніпропетровщині 886 порожніх залізничних вагонів. 652 вагони належать російським підприємствам, 234 – білоруським.

Завдяки зусиллям ДБР на потреби армії з початку війни вже передано майно агресора на десятки мільйонів доларів, у тому числі виявлено понад 3.5 тисячі залізничних вагонів, що належать РФ та РБ.

Олег Верлан

7 квітня, 2022