На Вінниччині зловмисник для прогулянки за ніч почергово викрав дві автівки

Новини Вінниці / На Вінниччині зловмисник для прогулянки за ніч почергово викрав дві автівки

Нічні «пригоди» 29-річного чоловіка з Гайсинського району спричинили багато галасу. Протягом кількох годин у поліцію повідомили про зникнення двох автівок, займання однієї з них. Розшукали підозрюваного у двох викраданнях швидко. Тепер «гонщику» світить до 8 років за ґратами.

Нічні «пригоди» 29-річного чоловіка з Гайсинського району спричинили багато галасу. Протягом кількох годин у поліцію повідомили про зникнення двох автівок, займання однієї з них. Розшукали підозрюваного швидко через його попередні звитяги. Тепер «гонщику» світить до 8 років за ґратами.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, 31 серпня близько другої години ночі до поліції звернувся житель одного з сіл Бершадської громади із заявою на викрадення з території його домогосподарства автомобіля «ВАЗ» та каністри з пальним. Ключі від автівки власник машини залишив у замку запалення.

За годину на спецлінію 102 зателефонувала мешканка села Оляниця Тростянецької громади та розповіла, що на вулиці села горить машина. Як з’ясувалося, це саме та автівка, яку викрали поблизу Бершаді.

Ранком до поліції звернувся житель села Оляниця (де згорів «ВАЗ») та поскаржився, що з його подвір’я викрадено автомобіль «Форд».

Автівку правоохоронці знайшли на вулиці в м. Бершадь, а у її багажнику - речові докази того, що до викрадення обох автомобілів причетна одна й та сама особа.

Далі все за класичною схемою – перевірка тих, хто на побідному попадався. Під підозру поліцейських потрапив 29-річний місцевий житель, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини та крадіжки. Зібрані сліди злочинів слідчі направили на проведення судових експертиз.

Попередньо відновлено схему нічних «пригод» чоловіка. На викраденому «ВАЗі» він доїхав до села Оляниця, де у результаті замикання проводки автомобіль загорівся. Після цього зловмисник викрав іншу автівку та повернувся додому. І весь вояж…

Щодо його наслідків. За фактами викрадення автомобілів слідством розпочаті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом), за що передбачено до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

1 вересня, 2021