На Вінниччині з'явиться новий "Щедрик"?

Новини Вінниці / На Вінниччині з'явиться новий "Щедрик"?

Задля того, щоб популяризувати творчість автора всесвітньовідомого "Щедрика" зокрема і хорове мистецтво вцілому на Вінниччині створять молодіжний академічний хоровий колектив. До його складу увійде три десятка музикантів і він працюватиме на базі обласного центру народної творчості. Спочатку, як розповіла NaПарижі заступник начальника управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації Валентина Троян новий колективу планували дати ім. Миколи Леонтовича.

Задля того, щоб популяризувати творчість автора всесвітньовідомого "Щедрика", зокрема і хорове мистецтво вцілому, на Вінниччині створять молодіжний академічний хоровий колектив. До його складу увійде три десятка музикантів, і він працюватиме на базі обласного центру народної творчості. Спочатку, як розповіла NaПарижі заступник начальника управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації Валентина Троян, новому колективу планували дати ім. Миколи Леонтовича.

"В нас на Вінниччині в Тульчині вже є хор імені Леонтовича, який створив сам композитор. Тому немає сенсу називати ім'ям "українського Баха". Можливо, він буде називатися "Щедрик", однак точно сказати не можу", - каже Валентина Троян.

Учасниками хорового колективу буде молодь. Фінансуватиметься новостворений хор з обласного бюджету. Цьогоріч з казни планують виділити майже 1,5 млн гривень. Останнє слово мають сказати депутати облради під час сесії.