На Вінниччині зі школи викрали гвинтівку. Підозрюваний причетний до десятка злочинів

Новини Вінниці / На Вінниччині зі школи викрали гвинтівку. Підозрюваний причетний до десятка злочинів

У Дружелюбівській школи, що у Калинівському районі Вінницької області, 30 березня помітили, що зникла пневматична гвинтівка. Вінницькі правоохоронці розшукали підозрюваного. Чоловік може бути причетним до вчинення близько десятка крадіжок на території Вінниччини.

У Дружелюбівській школі, що у Калинівському районі Вінницької області, 30 березня помітили, що зникла пневматична гвинтівка. Вінницькі правоохоронці розшукали підозрюваного. Чоловік може бути причетним до вчинення близько десятка крадіжок на території Вінниччини.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, прибувши до навчального закладу, який закритий на карантин, правоохоронці встановили, що зловмисник шляхом віджиму пластикового вікна проник у приміщення.

Протягом доби особу підозрюваного встановили. Це 34-річний вінничанин, раніше судимий за грабіж, хуліганство та крадіжки. Викрадена зброя у нього вилучена. Під час перевірки з’ясувалось, що чоловік причетний ще до низки крадіжок на території регіону.

Кримінальне провадження за фактом зникнення гвинтівки відкрито за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка), що передбачає до 6 років ув’язнення. Слідчі звернулись до суду з клопотанням про взяття підозрюваного під варту.

За інформацією управління карного розшуку обласного главку, в порівнянні аналогічним періодом минулого року, кількість крадіжок на території області зменшилась майже вдвічі. За три місяці 2019 року підрозділами поліції зареєстровано 110 крадіжок, у 2020 – 59.

Макс Мельник

1 квітня, 2020