На Вінниччині жіночі розборки за столом призвели до фатальних наслідків

Новини Вінниці / На Вінниччині жіночі розборки за столом призвели до фатальних наслідків

Ввечері 7 січня стало відомо, що у селі Журавне раніше Літинського, а нині Хмільницького району Вінниччини знайдена мертвою 49-річна жінка. Незабаром місцева поліція з’ясувала, що до вбивства причетна сусідка загиблої, яка навіть спробувала приховати тіло, скориставшись темним часом доби.

Ввечері 7 січня стало відомо, що у селі Журавне раніше Літинського, а нині Хмільницького району Вінниччини знайдена мертвою 49-річна жінка. Незабаром місцева поліція з’ясувала, що до вбивства причетна сусідка загиблої, яка навіть спробувала приховати тіло, скориставшись темним часом доби.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, про скоєння злочину правоохоронці дізналися близько 19-ої години.

За вказаною адресою виїхали працівники карного розшуку та слідства обласного главку та місцевої поліції. Господарка квартири, де сталось вбивство, пояснила, що ввечері 6 січня  у неї дома зібралась компанія, і вони розпивали спиртні напої. Коли всі розійшлись, виявилось, що її сусідка померла…  

Під час огляду місця події, поліцейські вилучили знаряддя вбивства – ніж. Провівши поквартирний обхід, та, поспілкувавшись з усіма учасниками застілля, поліцейські запідозрили у вбивстві саме господарку квартири. Згодом 33-річна жінка дала зізнавальні покази.

За її словами, під час застілля виник конфлікт. Господарка вдарила сусідку по голові, а потім вихопила ніж, який лежав на столі, і кілька разів вдарила ним опонентку а шию. Втім повідомляти до поліції про злочин вона не поспішала, натомість вирішила приховати сліди крові, але про ситуацію розповіла сусідці. Саме ця сусідка і зателефонувала правоохоронцям, повідомивши про загиблу.

Підозрювана затримана в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення їй про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство), що передбачає до 15 років позбавлення волі. 

Макс Мельник

8 січня, 2021