На Вінниччині жінка за мак на присадибній ділянці може отримати до трьох років позбавлення волі

Новини Вінниці / На Вінниччині жінка за мак на присадибній ділянці може отримати до трьох років позбавлення волі

В одному із сіл Козятинському районі, що на Вінниччині виявили чисельні насадження снотворного маку в одному із домогосподарств. На своїй присадибній ділянці заборонену росилну вирощувала 54-річна жінка.

В одному із сіл Козятинського району, що на Вінниччині, виявили чисельні насадження снодійного маку в одному із домогосподарств. На своїй присадибній ділянці заборонену росилну вирощувала 54-річна жінка.

Відомо, що мак жінка вирощувала для власних потреб. Вилучені рослини направлені на експертизу. А на жінку очікує покарання.

За фактом незаконних посівів або вирощування снотворного маку козятинською поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 КК України. За таке правопорушення передбачено до трьох років обмеження волі.

Я розповідає т.в.о. начальника управління протидії наркозлочинності ГУНП у Вінницькій області Ярослав Дьомов, з 1 червня на території області проводять оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на виявлення та вилучення незаконних посівів нарковмісних рослин.

За цей період працівники поліції вилучили понад 6 000 заборонених рослин.