На Вінниччині згадали прикордонників, які загинули на пункті пропуску «Довжанський»

Новини Вінниці / На Вінниччині згадали прикордонників, які загинули на пункті пропуску «Довжанський»

На Вінниччині у Могилів-Подільському прикордонному загоні вшанували воїнів-прикордонників, які захищали територіальну цілісність та суверенітет України. Захід було присвячено річниці обстрілу пропускного пункту Довжанський.

На Вінниччині у Могилів-Подільському прикордонному загоні вшанували воїнів-прикордонників, які захищали територіальну цілісність та суверенітет України. Захід було присвячено річниці обстрілу пропускного пункту Довжанський.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«27 липня 2014 року став одним із драматичніших для захисників кордону. Цього дня ворожий обстріл в пункті пропуску «Довжанський» тривав 4,5 години. За цей час ворог випустив по позиціях прикордонників понад 250 снарядів, вщент знищивши інфраструктуру, озброєння та техніку і найстрашніше забрав життя вірних синів, українців: старшого лейтенанта Олександра Дзюбелюка, прапорщика Володимира Блажко, старшого сержанта Віктора Соколовського, старшого солдата Павла Дмитренко, які проявили себе як мужні та відважні бійці та залишились вірними Україні та її народові. За проявлену мужність та героїзм Указом Президента України воїни нагороджені високою державною відзнакою – медаллю «За мужність» ІІІ ст. (посмертно)», - йдеться в інформації.

В заході взяли участь очільники району. По завершенню заходу усі присутні поклали квіти до  Меморіалу героям-прикордонникам, які віддали життя за те, щоб наша країна була вільною та мирною.

Зазначимо, що Могилів-Подільський прикордонний загін носить ім‘я Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова, нашого земляка, який народився в Жмеринці.

Ім'я Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова було присвоєне Указом Президента України № 233/2017 від 23 серпня 2017 року, з метою увічнення пам'яті Героя України старшого лейтенанта Семенова Вячеслава Анатолійовича, ураховуючи його особливі заслуги перед Батьківщиною, виняткову мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

На фото - пункт пропуску "Довжанський", розстріляний з "Градів".

Новини Вінниці / На Вінниччині згадали прикордонників, які загинули на пункті пропуску «Довжанський»Новини Вінниці / На Вінниччині згадали прикордонників, які загинули на пункті пропуску «Довжанський»Новини Вінниці / На Вінниччині згадали прикордонників, які загинули на пункті пропуску «Довжанський»Новини Вінниці / На Вінниччині згадали прикордонників, які загинули на пункті пропуску «Довжанський»