На Вінниччині зґвалтували неповнолітню. У поліції припускають, що мама дівчинки могла знати про злочин, але промовчала

Новини Вінниці / На Вінниччині зґвалтували неповнолітню. У поліції припускають, що мама дівчинки могла знати про злочин, але промовчала

Під час традиційної перевірки родин, що опинилась у складних життєвих обставинах, 24 червня у Піщанському районі на Вінниччині співробітники ювенальної превенції Піщанського відділення поліції та соцпрацівники встановили факт зґвалтування 14-річної школярки. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Вінницькій області.

Під час традиційної перевірки родин, що опинилась у складних життєвих обставинах, 24 червня у Піщанському районі на Вінниччині співробітники ювенальної превенції та соцпрацівники встановили факт зґвалтування 14-річної школярки. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Вінницькій області.

З’ясувалось, що злочину причетний 28-річний знайомий дівчини із Одещини. Його вже затримали в процесуальному порядку і помістили до ізолятора тимчасового тримання. Чоловікові загрожує до 15 років ув’язнення.

Зараз ще й вирішується питання про притягнення до відповідальності мами дівчинки. У поліції вважають, що вона могла знати про вчинення злочину, але не повідомила правоохоронців.

Загалом з початку року працівниками поліції з профілактичною метою перевірено 1014 сімей, які опинились в  складних життєвих обставинах.

«Закликаємо громадян не замовчувати, а повідомляти в поліцію про відомі вам факти вчинення протиправних дій відносно дітей. Не будьте байдужими, зателефонуйте на 102, якщо знаєте сім’ї, де діти страждають від різного роду насильства», - зазначають у поліції.

Сергій Маламура

25 червня, 2020