На Вінниччині земляки просять помолитися за сержанта Василя Галяса

Новини Вінниці / На Вінниччині земляки просять помолитися за сержанта Василя Галяса

В Чернівецькому районі, що на Вінниччині, згадали земляка – сержанта Василя Галяса, який загинув 19 серпня 2015 року під Попасною. Військовий, який пройшов Афганіста, загинув на рідній землі.

В Чернівецькому районі, що на Вінниччині, згадали земляка – сержанта Василя Галяса, який загинув 19 серпня 2015 року під Попасною. Військовий, який пройшов Афганістан, загинув на рідній землі.

Чернівчан просять схилити голови і помолитися за загиблими за Україну, та згадати патріота, добровольця, щирого сина України Василя Галяса.

Про це йдеться на сторінці спільноти Чернівецький район в соціальній мережі Facebook.

«Друзі та рідні запам’ятали Василя добрим і веселим хлопцем, завжди усміхнений, наполегливий, емоційний, активний учасник шкільних заходів та спортивних секцій. Його девізом були слова: «Все буде добре»», - йдеться в повідомленні.

Василь Галяс народився 14 грудня 1967 року в селі Саїнка Чернівецького району. В селі закінчив середню школу. Під час проходження  строкової служби в лавах Збройних Сил СРСР брав участь у бойових діях на території Республіки Афганістан. Був нагороджений медаллю «За відвагу».

29 січня 2015 року Василь Галяс добровольцем пішов до лав ЗСУ. Служив у 54-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ ЗСУ.


19 серпня 2015 року сержант загинув поблизу міста Попасна Луганської області внаслідок підриву на міні автомобіля КрАЗ, в якому він знаходився. Посмертно Василь Галяс нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

Також подолянина Василя Галаса  і в Києві під час щоденного ранкового церемоніалу вшанування захисників України, які загинули цього дня у різні роки та внаслідок російської збройної агресії на Сході України. Дзвін пролунав 12 разів, за кожним із загиблих.

Нагадаємо, що Зала пам’яті захисників України створена  в Києві. Розташована вона таким чином,  щоби військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й  громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам. Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стелою.

NaПарижі писав про кулеметника Максима Мушту, який загинув під час визволення Ясиноватої.

 

Марина Карабай

19 серпня, 2020