На Вінниччині збили два ворожі «Шахеди». Захисники показали уламки палаючого дрона

Новини Вінниці / На Вінниччині збили два ворожі «Шахеди». Захисники показали уламки палаючого дрона

У ніч з 26-го на 27 грудня російські окупанти атакували 46 ударними БпЛА типу «Shahed». Знищено 32 ворожі ударні дрони. Зокрема два з них збито у небі над Вінниччиною.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ, БпЛА противник запускав з Балаклави (Крим) і  Приморсько-Ахтарську Краснодарського краю. Атакували росіяни хвилями у різний час, в період з 19.00 26 грудня по 03.50 27 грудня.

«Більшість безпілотників, які не вдалось збити, атакували прифронтові території, зокрема Херсонщину. Ще кілька БпЛА упали без наслідків», - йдеться у повідомленні.

Протиповітряна оборона влучно працювала у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

У межах Вінницької області, як повідомляє пресцентр Сил оборони Півдня, засобами ППО збито 2 ударних дрони-камікадзе типу «Шахед». Один збитий дрон упав у полі, й, на щастя, не завдав руйнувань.

У мережі показали як горів ударний безпілотник. Сили оборони пояснили, що уламки збитих «Шахедів» також становлять загрозу, адже можуть спричинити масштабні пожежі або завдати поранень людям.

Новини Вінниці / На Вінниччині збили два ворожі «Шахеди». Захисники показали уламки палаючого дронаНовини Вінниці / На Вінниччині збили два ворожі «Шахеди». Захисники показали уламки палаючого дронаНовини Вінниці / На Вінниччині збили два ворожі «Шахеди». Захисники показали уламки палаючого дронаНовини Вінниці / На Вінниччині збили два ворожі «Шахеди». Захисники показали уламки палаючого дронаНовини Вінниці / На Вінниччині збили два ворожі «Шахеди». Захисники показали уламки палаючого дронаНовини Вінниці / На Вінниччині збили два ворожі «Шахеди». Захисники показали уламки палаючого дронаНовини Вінниці / На Вінниччині збили два ворожі «Шахеди». Захисники показали уламки палаючого дронаНовини Вінниці / На Вінниччині збили два ворожі «Шахеди». Захисники показали уламки палаючого дрона
Олег Верлан

27 грудня, 2023