На Вінниччині завершили розслідування причин смерті слюсаря, висновки дивують

Новини Вінниці / На Вінниччині завершили розслідування причин смерті слюсаря, висновки дивують

Фахівці управління Держпраці у Вінницькій області завершили розслідування смерті робітника на агропідприємстві. Відповідно до лікарського свідоцтва про смерть Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи, потерпілий помер від гострої серцевої недостатності, хронічної ішемічної хвороби серця, атеросклерозу вінцевих артерій

Фахівці управління Держпраці у Вінницькій області завершили розслідування смерті робітника на агропідприємстві. Відповідно до лікарського свідоцтва Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи, потерпілий помер від гострої серцевої недостатності, хронічної ішемічної хвороби серця, атеросклерозу вінцевих артерій.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«25 жовтня у ТОВ «ТК Агро Захід» (м.Липовець) слюсар-ремонтник Б., 1967 р.н., перебуваючи під час нічної зміни на елеваторі, виходив з операторської, знепритомнів і впав. Працівники викликали швидку і почали надавати домедичну допомогу... Згодом лікарі констатували смерть», - йдеться в інформації.

У відомсті повідомляють, що робітник перед тим, як його прийняли на підприємство, пройшов медичний огляд. Чоловіка визнали придатним до роботи за професією слюсаря-ремонтника. Чи були у нього виявлені хронічні захворювання, в Держпраці не повідомляють.

«При цьому (тобто з огляду на висновки медкомісії щодо придатності – ред.) факту впливу на нього небезпечних і шкідливих виробничих факторів не встановлено. За висновком комісії зі спеціального 
розслідування, смерть робітника настала внаслідок загального захворювання»
, - йдеться в інформації.

Зазначимо, що на фахівці Федерації професійних спілок України серед шкідливих для серця виробничі фактори визначають наступні - тривалу роботу в нічну зміну;
сильні виробничі шуми; вібрація від роботи механізмів; підвищена температура повітря в робочій зоні, задуха. 

Тож питання, як могли людину, яка мала «хронічну ішемічну хворобу серця», визнати придатної до такої роботи залишається відкритим.

В управління ж даний нещасний випадок не визнано таким, що пов’язаний з виробництвом. На нього складено акт за формою Н-1/НП. Члени комісії зустрілись з дружиною потерпілого, з метою надання роз’яснень з питань, які виникли внаслідок настання нещасного випадку.

Зазначимо, що підприємство ТОВ «ТК Агро Захід» зареєстровано у місті Львів, серед засновників значиться Ігор Зеновійович Панахид, розмір внеску до статутного фонду складає 5 тисяч гривень.

Натомість ЗМІ пов‘язують це підприємство із іншою особою.

«Товариство "ТК Агро Захід" Кінцевим бенефіціарієм є Сергій Тігіпко, колишній віце-прем'єр-міністр. Серед засновників також компанія "Кінтас Лімітед" (Сompany kintas limited), яка зареєстрована за адресою Кіпр, місто Нікосія», - йдеться в інформації сайту Vlasno.info