На Вінниччині затримано продавця гранат

Новини Вінниці / На Вінниччині затримано продавця гранат

На Вінниччині почастішали випадки спроб продажу вибухівки. Оскільки деякі продавці не дуже досвідчені, то потрапляють з «товаром» до рук правоохоронців. Як приміром, у Немирівському районі 28 квітня, коли місцевий мешканець намагався реалізувати гранату РНГ вінничанину.

На Вінниччині почастішали випадки спроб продажу вибухівки. Оскільки деякі продавці не дуже досвідчені, то потрапляють з «товаром» до рук правоохоронців. Як приміром, у Калинівському районі 28 квітня, коли місцевий мешканець намагався реалізувати гранату РНГ вінничанину.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, до місцевої поліції надійшла оперативна інформація, що житель села Чернятин збирається продати боєприпас. Не дорого – за 700 гривень. У поліції зреагували, і  53-річного підозрюваного оперативники затримали саме під час реалізації.

Селянин розповів, що близько року тому гранату РНГ йому «подарував» малознайомий чоловік. Згодом, щоб заробити трохи грошей,  він вирішив її продати.

Затриманий раніше потрапляв в поле зору поліції та притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання боєприпасів та крадіжки. Наразі слідчі встановлюють походження боєприпаси.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.

Макс Мельник

29 квітня, 2020