На Вінниччині затримано підозрюваного, який двічі пограбував дідуся

Новини Вінниці / На Вінниччині затримано підозрюваного, який двічі пограбував дідуся

Майже «трилер» розгортався 21 січня в Гайсині Вінницької області. Місцевого пенсіонера двічі пограбували. Спочатку у літнього вінничанина вдома зловмисник відібрав гроші, а потім – утрьох з товаришами – мобільні телефони. 73-річний потерпілий не збирався залишатися «мовчазною» жертвою. Після першого випадку він наздогнав нападника, спробував повернути своє, але потім той пішов до пенсіонера з двома товаришами…

Майже «трилер» розігрався в Гайсині Вінницької області. Місцевого пенсіонера двічі пограбували. Спочатку в домівку до літнього чоловіка увірвався зловмисник та відібрав у старенького гроші, а потім – утрьох з товаришами – мобільні телефони. 73-річний потерпілий не збирався залишатися «мовчазною» жертвою. Після першого випадку він наздогнав нападника, спробував повернути своє, але той гроші не віддав, а згодом повернувся до пенсіонера з двома товаришами…  

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, інциденти сталися 21 січня. Ввечері до пенсіонера додому прийшов 36-річний чоловік. Застосувавши силу, «гість» відібрав у господаря майже тисячу гривень.

Оговтавшись, пенсіонер наздогнав на вулиці кривдника і самотужки намагався повернути гроші. Кошти повернути не вдалось, але постраждалий зміг забрати сумку непроханого гостя.

Через деякий час зловмисник повернув до пенсіонера, але вже в компанії двох товаришів. Нібито за власними речами. Під час суперечки цей «гість» побив пенсіонера та забрав з його будинку три мобільні телефони.

Затримали зловмисника 22 січня після звернення пенсіонера до дільничного. Повертаючись з території обслуговування до відділку, правоохоронець помітив трьох чоловіків, які підпадали під опис пенсіонера - 37-річного жителя сусіднього району та двох 17-річних гайсинчан Поліцейський доставив до відділу поліції.

Слідчим відділом гайсинської поліції розпочаті кримінальні провадження за ч.2 ст. 186 (грабіж) КК України, що передбачає до 6 років позбавлення волі. 37-річному зловмиснику оголошено про підозру, він перебуває в ізоляторі тимчасово тримання. Правову кваліфікацію діям неповнолітнім, які були присутні під час вчинення злочину, мають надати під час досудового розслідування.

Макс Мельник

24 січня, 2020