На Вінниччині затримано держреєстратора, який «викрав» у держави 66 га землі

Новини Вінниці / На Вінниччині затримано держреєстратора, який «викрав» у держави 66 га землі

Правоохоронці Вінниччини вважають, що державний реєстратор незаконно вносив інформацію про реєстрацію права власності. Внаслідок його оборудок з відомостями у Держреєстрі, земельні ділянки вибули з володіння держави. Посадовцеві загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, впродовж 2020-2021 років підозрюваний налагодив схему незаконної реєстрації права власності на землю у Могилів-Подільському районі вартістю біля 3 млн гривень. 

Своїми діями 48-річний житель Вінницького району, займаючи державну посаду, сприяв вибуттю з державного володіння 33 земельних ділянок площею по 2 га кожна.

Злочинну діяльність посадовця задокументували слідчі Могилів-Подільського райвідділу. Оперативний супровід забезпечував відділ захисту інтересів суспільства і держави ГУНП у Вінницькій області за процесуального керівництва окружної прокуратури. 

Під час обшуків у чоловіка вилучено документи, які підтверджують його незаконну діяльність.

На підставі отриманих доказів йому повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислюваних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має доступ до неї) та ч. 3 ст. 365-2 КК України (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги). 

За вчинення таких дій підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років. Слідством вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Макс Мельник

23 березня, 2023