На Вінниччині затримали прикордонника, який за $10 тисяч погодився організувати перетин кордону

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали прикордонника, який за $10 тисяч погодився організувати перетин кордону

У Вінницькій області викрили військовослужбовця з Могилів-Подільського прикордонного загону ДПС, який пообіцяв громадянину України організувати безперешкодний перетин державного кордону. Раніше на кордоні затримували «човнярів» з Молдови, які «демпінгували». А прикордонник за свої послуги вимагав $10 тисяч.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, на військовослужбовця надягнули кайданки під час отримання хабаря у вигляді половини оголошеної ним суми.

Зазначається, що гроші за перетин кордону прикордонник вимагав у громадянина призовного віку, якому на період дії в Україні правового режиму воєнного стану виїзд за межі країни заборонено.

«Під час одержання $5000 його затримали правоохоронці. Нині вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу», – інформують в ОГП.

На прикордонника відкрито кримінальне провадження за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудове розслідування у цій справі здійснюється слідчими територіального управління Держбюро розслідувань (ДБР), розташованого у Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області.

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали прикордонника, який за $10 тисяч погодився організувати перетин кордонуНовини Вінниці / На Вінниччині затримали прикордонника, який за $10 тисяч погодився організувати перетин кордону