На Вінниччині затримали підозрюваного у наркоторгівлі, який намагався 50 тисячами відкупитися від слідчого

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали підозрюваного у наркоторгівлі, який намагався 50 тисячами відкупитися від слідчого

Сумою у 50 тисяч гривень 25-річний мешканець Вінницького району вирішив «відкупитися» від кримінальної відповідальності. За ці гроші слідчому пропонувалось закрити провадження.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, фігурант кримінального провадження, розпочатого за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України, запропонував старшому слідчому відділу поліції № 4 Вінницького РУП «домовитися». Аби уникнути відповідальності, чоловік пообіцяв поліцейському 50 000 гривень за закриття провадження.

Правоохоронець одразу повідомив своєму керівництву та оперативникам Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції про пропозицію неправомірної вигоди.

Слідчі обласного главку поліції та працівники УДВБ затримали зловмисника у службовому кабінеті капітана поліції відразу після передачі грошей.

Чоловікові повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Макс Мельник

13 лютого, 2023