На Вінниччині затримали п’яного чоловіка, якого вважають причетним до смерті 2-місячної дівчинки

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали п’яного чоловіка, якого вважають причетним до смерті 2-місячної дівчинки

У Копайгородській громаді 21 серпня оперативники карного розшуку обласного главку поліції спільно з місцевими поліцейськими затримали 39–річного жителя Бару. За версією слідства, нетверезий чоловік наніс численні тілесні ушкодження 2–місячній дівчинці. Від отриманих травм дитина померла.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 01.00 на спецлінію поліції «102» надійшла інформація про те, у будинку сусідів на підлозі лежить тіло немовляти.

Під час проведення першочергових слідчих дій та на підставі зібраних речових доказів на місці події, поліцейські встановили особу, причетну до вчинення особливо тяжкого злочину. Ним виявився мешканець м. Бар.

Поліцейські з’ясували, що цього дня родина святкувала хрещення дитини. Після застілля, коли гості пішли по домівках, зловмисник почув плач немовляти. Аби заспокоїти дівчинку підозрюваний, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, взяв її на руки. Не встоявши на ногах, чоловік разом з дівчинкою впав на підлогу. В результаті падіння потерпіла отримала множинні тілесні ушкодження та померла на місці події.

Затриманий раніше притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства.

У родині на вихованні перебуває ще четверо неповнолітніх дітей.

Наразі зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за п.2 ч.2 ст. 115 КК України (Умисне вбивство малолітньої дитини). За такий злочин передбачено покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Макс Мельник

22 серпня, 2022