На Вінниччині затримали крадія-«хроніка»: чоловік «спеціалізувався» на майні з дачних будинків

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали крадія-«хроніка»: чоловік «спеціалізувався» на майні з дачних будинків

Вінницькі правоохоронці 16 березня затримали 30-річного раніше судимого жителя села Сокілець Немирівської громади. У поліції є достатньо фактів, які підтверджують його причетність до низки крадіжок майна з дачних будинків у курортній місцевості на березі Південного Бугу.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, пошуки зловмисника почались після заяви 33-річної вінничанки. Жінка виявила, що у будинку зникли електрична побутова техніка, килими, постільна білизна та інші речі.

Під підозру поліцейських одразу потрапив молодий чоловік, який раніше вже мав проблеми із законом.

Правоохоронці встановили, що зловмисник протягом декількох місяців неодноразово вчиняв крадіжки з дачного помешкання вінничанки. Частину речових доказів у нього вилучили. Причетність до злочинів він не заперечував.

Під час документування слідчі встановили причетність підозрюваного до ще одного майнового злочину. Зловмисник з дачного домоволодіння 66-річного вінничанина викрав каністру з бензином.

Загалом правопорушник підозрюється у скоєнні 4 крадіжок.

Наразі чоловікові повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

За цими фактами слідчими проводяться розслідування за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.

Макс Мельник

17 березня, 2023