На Вінниччині затримали юного нелегала з Молдови, якого підозрюють у низці квартирних крадіжок

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали юного нелегала з Молдови, якого підозрюють у низці квартирних крадіжок

У Могилів–Подільському районі останнім часом зафіксували чотири квартирних крадіжки. Правоохоронці з’ясували, що до них причетний 19-річний житель республіки Молдова, який перебуває на території України незаконно і раніше неодноразово притягувався до відповідальності за майнові злочини.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, місцеві оперативники спільно з працівниками управління карного розшуку провели ряд невідкладних слідчих та розшукових дій. Поліцейські встановили напрямок руху автомобіля ймовірного правопорушника та на території Тульчинського району затримали його.

Затриманого гарно знають у вінницькій поліції, адже 19-річний громадянин Молдови раніше неодноразово затримувався правоохоронцями. Окремі кримінальні провадження зараз слухаються в судах кількох районів області. Часу молодик не гає, робить, що вміє.

У поліції запевняють, що цього разу іноземець обікрав чотири квартири. До помешкань він потрапляв, підбираючи ключі до вхідних дверей, а викрадав гроші, золоті прикраси, цінні речі.

До обрання запобіжного заходу молодика тримають в ізоляторі тимчасового тримання. Якщо суд його відпустить, то крадіжки, ймовірно, знову фіксуватимуться.

За усіма фактами слідчі Могилів-подільського районного відділу поліції розпочали розслідування кримінальних проваджень за ч.3 ст. 185 (крадіжка) КК України. За такі злочини передбачене до 6 років позбавлення волі.

Макс Мельник

18 листопада, 2021