На Вінниччині затримали іноземця-«човняра», який організував незаконний перетин кордону українцям призивного віку

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали іноземця-«човняра», який організував незаконний перетин кордону українцям призивного віку

Схоже, у сусідній країні вирішили підзаробити на українцях, яким конче потрібно до Молдови. Як наслідок, періодично «човнярів» затримують. Зокрема і 32-річного громадянина Республіки Молдова. Свої «послуги» для двох пасажирів він оцінив у 17 тисяч доларів.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції вінницької області, 16 березня при спробі незаконного перетину кордону, поза пунктами пропуску, поблизу села Немія, співробітники Могилів-Подільського районного відділу спільно з прикордонниками затримали громадянина Молдови та двох жителів Харківської області.

На надувному човні чоловіки планували переплисти транскордонну річку Дністер.

Поліцейські встановили, що 46-річний житель Харківщини і його 18-річний син не мали права покидати територію країни, у зв'язку із загальною мобілізацією.

32-річний організатор злочину затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Його дії підпадають під ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального Кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів). Зловмиснику загрожує до дев’яти років позбавлення волі. Батько з сином, які під час війни намагались втекти з України до Молдови, також понесуть відповідальність.

Триває слідство.