На Вінниччині затримали чотирьох рецидивістів, яких підозрюють у систематичному постачанні наркотиків у колонії

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали чотирьох рецидивістів, яких підозрюють у систематичному постачанні наркотиків у колонії

Поблизу Ладижину Вінницької області 31 березня правоохоронці затримали чотирьох чоловік, які, як переконані слідчі, входили до складу угруповання з міжрегіональними зв’язками. Під час обшуку у рецидивістів вилучили пакунки з наркотиками.

Поблизу Ладижина Вінницької області 31 березня правоохоронці затримали чотирьох чоловіків, які, як переконані слідчі, входили до складу угруповання з міжрегіональними зв’язками. Під час обшуку у рецидивістів вилучили пакунки з наркотиками.

У спецоперації брали участь слідчі-детективи обласного главку поліції, працівники управління стратегічних розслідувань та бійці спецпідрозділу КОРД.

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, неподалік міста правоохоронці заблокували автомобіль, на якому пересовувалися підозрювані. Зловмисників віком від 37 до 50 років вважають причетними до функціонування каналу постачання засудженим наркотиків, психотропів та інших заборонених предметів із Запоріжжя. Затримані є мешканцями м. Запоріжжя та Житомирської області. 

Під час затримання у автомобілі зловмисників поліцейські вилучили близько кілограма наркотичних речовин – метадону та канабісу, а також 23 мобільних телефони з зарядними пристроями. Вилучене направлено на експертизу.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без). За таке правопорушення передбачено до 10 років позбавлення  волі з конфіскацією майна.

Зловмисники затримані в процесуальному порядку та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення їм про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.