На Вінниччині затримали чоловіка, який вирішив за підробленими документами оформити 24 квартири у новобудові

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали чоловіка, який вирішив за підробленими документами оформити 24 квартири у новобудові

Вінницькими правоохоронцями 5 лютого затримано 35-річного чоловіка. Вінничанина підозрюють у спробі заволодіти 24 квартирами у Могилеві-Подільському у шахрайський спосіб.

Вінницькими правоохоронцями 5 лютого затримано 35-річного чоловіка. Вінничанина підозрюють у спробі заволодіти 24 квартирами у Могилеві-Подільському у шахрайський спосіб.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, до поліції надійшло повідомлення від забудовника, що невідома особа намагається оформити документи на право власності на 24 квартири у новобудові в Могилеві-Подільському.

Певні обставини з’ясувалися доволі швидко. Дійсно, 30 січня до комунального підприємства «Могилів-Подільське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» 35-річний вінничанин надав документи для виготовлення проектної документації, яка є підставою для оформлення права власності. І одразу на всі 24 квартири.

Керівник комунального підприємства помітив, що надані документи мають ознаки підробки, та повідомив про цей факт забудовника. Той, в свою чергу, звернувся до поліції, адже договори на ці квартири та довідки про сплату внесків укладені з іншими людьми. 

Затримали власника цих документів у райцентрі. В операції приймали участь слідчі з обласного главку та могилів-подільські правоохоронці.

Наразі він відмовляється від будь-яких пояснень. Затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. У поліції вирішують питання про оголошення йому про підозру за ч.2 ст. 15 ч.3 ст. 190 КК України (замах на шахрайство), що передбачає до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

6 лютого, 2020