На Вінниччині затримали четвірку причетних до зухвалого нічного нападу на експедитора

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали четвірку причетних до зухвалого нічного нападу на експедитора

Вночі 30 серпня у м. Погребище Вінницької області група зловмисників із застосуванням фізичного насильства та балончика з перцевим газом напала на водія, який доставляв продукти до торговельних мереж та проводив розрахунки з їх представниками. Розбивши вікно автівки, нападники забрали гроші. Втекли бандити на автомобілі Citroen.

Вночі 30 серпня у м. Погребище Вінницької області група зловмисників із застосуванням фізичного насильства та балончика з перцевим газом напала на водія, який доставляв продукти до торговельних мереж та проводив розрахунки з їх представниками. Розбивши вікно автівки, нападники забрали гроші. Втекли бандити на автомобілі Citroen… Згодом усю четвірку молодиків відшукали.

Як вказують у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, розбійний напад на водія-експедитора стався близько третьої години ночі на вулиці Б. Хмельницького. Під час розвантаження товару зловмисники розпилили водію в обличчя перцевий газ, забрали з машини гроші та втекли.

У поліції ввели план «Перехват» та задіяли усі необхідні сили. Двох зловмисників оперативники затримали одразу після вчинення злочину поблизу Погребища. Один з них – 17-річний підліток. Інших двох учасників організованої злочинної групи знайшли у смт. Стрижавка та Вінниці.

На підставі зібраних матеріалів слідчі пояснюють, що зловмисники ретельно готувались до нападу та чітко розподілили між собою ролі.

З’ясувалось, що злочин організував 28-річний житель Стрижавки. Зловмисники вивчали час виїзду водія-експедитора, його маршрут руху, місця розрахунків за замовлення. Автомобіль, на якому пересувались нападники, організатор злочину взяв у знайомого. Після вчинення розбою, гроші нападники сховали у лісопосадці… 

Четверо зловмисники затримані у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (розбій). Двом з них вже оголошено про підозру. За такий злочин передбачено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Один з учасників злочинної групи має кримінальне минуле та судимість за наркозлочини.  

Макс Мельник

31 серпня, 2021