На Вінниччині затримали чергового «човняра», який налагодив канал переправлення потенційних призовників за кордон

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали чергового «човняра», який налагодив канал переправлення потенційних призовників за кордон

На Вінниччині Служба безпеки України блокувала черговий канал незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Оперативники спецслужби викрили 34-річного громадянина Молдови, який організував так званий «зелений коридор» для чоловіків, які підпадають під призов у воєнний час.

Про це повідомляють в УСБУ у Вінницькій області.

Зловмисник за 5 тисяч доларів пропонував «квиток» до сусідньої країни. За цю суму він гарантував перехід державного кордону України поза пунктами пропуску в межах Вінницької області. Інакше кажучи, на човні через Дністер.

«Завдяки вчасному реагуванню правоохоронних органів цей канал було заблоковано. Іноземця та трьох громадян України викрито на місці вчинення злочину під час безпосереднього переправлення через р. Дністер у напрямку Республіки Молдова», - йдеться у повідомленні.

На разі фігуранта затримано у процесуальному порядку, йому вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Триває слідство для встановлення усіх осіб причетних до протиправної діяльності.

Викриття злочинної схеми проводили оперативники СБУ у Вінницькій області спільно із Держприкордонслужбою та Національною поліцією під процесуальним керівництвом Могилів-Подільської окружної прокуратури.