На Вінниччині затримали банду рекетирів

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали банду рекетирів

У Козятині поліцейські припинили злочинну діяльність організованої групи вимагачів з кримінальним минулим. Один із затриманих позиціонував себе як «смотрящий» за містом та раніше притягувався до відповідальності за умисне вбивство.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, затримання відбулось 27 квітня відразу після зустрічі зловмисників з жертвою, від якої банда вимагала сплати частини неіснуючого боргу.

«Правопорушники тривалий час вимагали у 39-річного потерпілого сплатити борг, у разі відмови – погрожували фізичною розправою та насиллям. У разі несплати - сума боргу щомісяця збільшувалась», - йдеться у повідомленні.

До злочинної групи входили троє жителів Козятинської громади віком 56, 53 та 40 років.

Задокументували злочинну діяльність банди працівники відділу захисту інтересів суспільства і держави спільно з оперативниками управління карного розшуку обласного главку поліції та слідчого управління. Силову підтримку проведення спецоперацію забезпечували бійці спецпідрозділу КОРД.

Зловмисники затримані у процесуальному порядку та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу. За вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання), затриманим загрожує до 7 років позбавлення волі.

Макс Мельник

28 квітня, 2022