На Вінниччині засуджено «експортера» шпигунського обладнання

Новини Вінниці / На Вінниччині засуджено «експортера» шпигунського обладнання

До умовного терміну у Могилеві-Подільському засуджено 46-річного чоловіка, якого затримали при перетині кордону з Молдовою із сонцезахисними окулярами та кульковими ручками. Саме в них були вмонтовані відеокамери. Людина збиралася вивезти спецзасоби. Навіть наявність такого шпигунського обладнання є забороненою, то «експортера» притягнули до відповідальності.

До умовного терміну у Могилеві-Подільському засуджено 46-річного чоловіка, якого затримали при перетині кордону з Молдовою із сонцезахисними окулярами та кульковими ручками. Саме в них були вмонтовані відеокамери. Людина збиралася вивезти спецзасоби. Навіть наявність такого шпигунського обладнання є забороненою, тому «експортера» притягнули до відповідальності.

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури Вінницької області, Могилів-Подільською місцевою прокуратурою публічне обвинувачення в суді у кримінальному провадженні по обвинуваченню громадянина України у незаконному придбанні спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації та замаху на їх контрабанду. Вилучили ці засоби під час додаткового митного контролю багажу та особистих речей.

У суді встановлено, що чоловік придбав сонцезахисні окуляри та 4 кулькові ручки з вмонтованими відеокамерами. Згідно з пунктом 7 «Переліку видів майна, що не може перебувати у власності громадян, громадських об’єднань, міжнародних організацій та юридичних осіб інших держав на території України», затвердженого Постановою ВР, вони відносяться до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Вироком Могилів-Подільського міськрайонного суду чоловіка засуджено за  ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (контрабанда) та ч. 1 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) КК України, до покарання у виді позбавлення волі на 3 роки та судом, враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обставини справи, на підставі ст. 75 КК України, звільнено даного громадянина від відбування призначеного покарання встановивши іспитовий строк на 1 рік 6 місяців,  а незаконно переміщені в Україну спеціальні технічні засоби за вироком суду підлягають знищенню.

Макс Мельник

5 березня, 2020