На Вінниччині засуджено банківську працівницю, яка знімала кошти з карток клієнтів

Новини Вінниці / На Вінниччині засуджено банківську працівницю, яка знімала кошти з карток клієнтів

У Ладижині викрили жінку, яка працювала у банку, та, користуючись можливістю, обкрадала клієнтів. Наразі нарахували близько 20 її жертв. У суді вину вона визнала. Проте втручання у банківську систему та подальші дії працівниці не визначено як крадіжку. Тому вирок не настільки суровий, як у випадках з крадіжкою гаманця.

Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, ВАС погодився з вироком суду першої інстанції у частині призначеного покарання тридцятитрьохлітній мешканці Ладижина К. Їй призначено два роки ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих функцій у банківській сфері, строком на два роки.

Жінці інкримінують несанкціоновану зміну інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинену особою, яка має право доступу до неї, а також заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Апеляційні скарги подали обвинувачена й прокурор. Обоє просили скасувати вирок Ладижинського міського суду. Жінка вважає, що потрібно призначити новий розгляд у суді першої інстанції у зв’язку  з істотним недотриманням вимог кримінального процесуального закону. На думку ж прокурора, призначене покарання не відповідає ступені тяжкості кримінальних правопорушень, які вчинила обвинувачена.

Вислухавши учасників процесу, колегія суддів, зокрема, постановила: апеляційну скаргу обвинуваченої залишити без задоволення, а апеляційну скаргу прокурора – задовольнити частково. Вирок – змінити: його резолютивну частину доповнити вказівкою про початок відбування додаткового покарання. В решті рішення суду першої інстанції ВАС залишив без змін.

Додамо, що працівниця одного з ладижинських банків змінила пін-коди на платіжні картки, заволоділа ними та зняла готівкові кошти клієнтів установи. Загалом присвоїла майже 45 тисяч гривень із карток понад 20 людей. Свою вину у скоєному вона визнала.

Макс Мельник

14 жовтня, 2022