На Вінниччині засудили молдавського «човняра», який обіцяв ухилянтам перевести за Дністер

Новини Вінниці / На Вінниччині засудили молдавського «човняра», який обіцяв ухилянтам перевести за Дністер

У діях 34–річного громадянина Молдови, який вирішив заробити на війні в Україні, вбачають шахрайство. У березні 2022-го чоловік взяв гроші з ухилянтів за те, що перевезе їх через Дністер, але не виконав обіцянки, адже «пасажирів» перехопили на березі силовики. Чи поверне засуджений жертвам 17 000 доларів, наразі не відомо.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, Могилів-Подільський міськрайонний суд засудив обвинуваченого до 4 років позбавлення волі. Молдованину інкримінували шахрайство (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України), вчинене під виглядом надання допомоги у незаконному перетині державного кордону.

Викрили чоловіка, який пообіцяв трьом громадянам України організувати незаконне переправлення через державний кордон, працівники Могилів-Подільського райвідділу поліції у березні минулого року.

«Зловмисник пообіцяв чоловікам організувати незаконну переправу через держаний кордону України на човні через річку Дністер поза межами пунктами пропуску. За свої злочинні «послуги» він заздалегідь отримав 17000 доларів США.

Обвинувачений залучився допомогою свого знайомого, який мав довести чоловіків до берега річки, де за легендою мав відбуватись перетин. Під час пошуку місця, визначеного обвинуваченим для перетину, чоловіків затримали працівники поліції», - йдеться у повідомленні.

Макс Мельник

21 лютого, 2023