На Вінниччині засудили атовця, який з нагородного пістолета застрелив сусіда через те, що той образив його матір

Новини Вінниці / На Вінниччині засудили атовця, який з нагородного пістолета застрелив сусіда через те, що той образив його матір

За рішенням Погребищенського райсуду Вінницької області через вбивство сусіда з нагородної зброї засуджено Юрія Зубка. В судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю. Суд засудив його до 7,5 року позбавлення волі.

Як йдеться у вироку суду, чоловіка визнано винним за ч.1 ст.115 КК України. 

За версією слідства, вдень 10 серпня 2023 року на ґрунті попередньо виниклих непорозумінь між Зубко та його мамою з одного боку та їхнім сусідом з іншого боку, на подвір’ї їхнього домогосподарства виник конфлікт.

Матір пішла до будинку, де під впливом негативних емоцій, взяла нагородну вогнепальну зброю свого старшого сина, а саме: 9-мм пістолет та магазин з набоями, щоб налякати сусіда.

Однак не маючи навичок поводження зі зброєю, спорядити магазин жінці не вдалося. В цей час Юрій Зубко, який знаходився поряд та спостерігав за діями своєї матері, керуючись жагою помсти за її образу, вихопив з рук матері пістолет з метою вчинення умисного вбивства сусіда. Чоловік в минулому приймав участь у бойових діях в АТО на сході України та володів навиками поводження з вогнепальною зброєю.

Зубко здійснив чотири постріли вгору, тим самим впевнившись у його справності. На звуки пострілу зі свого домогосподарства на вулицю вийшов сусід. Далі Зубко, та приставив ствол пістолету до голови останнього, яким почав погрожувати вбивством. Сусід не сприйняв дану погрозу, як реальну, та наголосив, що не боїться його.

Після цього Зубко умисно здійснив один прицільний постріл в голову.

Макс Мельник

26 січня, 2024