На Вінниччині запустили новий завод з переробки кукурудзи (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині запустили новий завод з переробки кукурудзи (ФОТО)

Поблизу Тростянця Вінницької області урочисто 4 грудня відкрили завод з глибокої переробки кукурудзи компанії «Дакса Бунге Україна» за $14 млн. Відкрили за «старими» традиціями – з перерізанням червоної стрічки та даруванням символічного ключа. Це дрібнички. Суть у тому, що проєкт, започаткований за «минулої влади», реалізовано попри коронакризу та інші негативні явища для економіки.

Поблизу Тростянця Вінницької області 4 грудня урочисто відкрили завод з глибокої переробки кукурудзи компанії «Дакса Бунге Україна» за $14 млн. Відкрили за «старими» традиціями – з перерізанням червоної стрічки та даруванням символічного ключа. Це дрібнички. Суть у тому, що проєкт, започаткований за «минулої влади», реалізовано попри коронакризу та інші негативні явища для економіки.

Нагадаємо, що засновниками підприємства є лідер з переробки кукурудзи у Європі - Дакса Груп (Іспанія) та один з найбільших світових трейдерів – американська компанія Бунге. Вперше про будівництво виробничих корпусів заговорили у вересні 2018-го, коли облдержадміністрацію очолював В.Коровій. Тоді процес було започатковано. Він тривав при губернаторові В.Скальському, а завершився вже за С.Борзова.

«На мою думку, Вінниччина залишиться потужним аграрним регіоном, який завжди у списку лідерів на всеукраїнському рівні. Обласна державна адміністрація та її профільні департаменти завжди підтримували втілення таких важливих проєктів. І я сподіваюсь, що це не останній проєкт компанії «Дакса Бунге Україна» в області», - зауважив під час відкриття заводу Сергій Борзов.

У свою чергу директор ТОВ «Дакса Бунге Україна» Андрій Запісоцький, презентуючи проєкт, нагадав, що «коли ми будували цей завод, то визначили для себе, що працюватимемо з аграріями Вінниччини і всю сировину закуповуємо тут».

Зазначимо, що завод, на якому заплановано створити 50 нових робочих місць, використовує обладнання італійського виробництва, призначене для переробки кукурудзи твердих сортів на борошно та крупу загальною потужністю 300 тон кукурудзи на день (100 тис тон на рік), а 80% готової продукції планується реалізовувати на експорт.

Поки що на підприємстві проводяться пуско-налагоджувальні роботи, під час яких відпрацьовуються рецепти та специфікації продуктів під кожного конкретного споживача. Втім, у компанії визначилися, що основними клієнтами заводу будуть великі міжнародні корпорації. Перш за все, це виробники пива та харчових продуктів (сухі сніданки, снеки, випічка та кондитерські вироби). Уже випущена та підготовлена до експорту перша партія продукції, яка відповідає найвищим світовим стандартам з якості та харчової безпеки.

Новини Вінниці / На Вінниччині запустили новий завод з переробки кукурудзи (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині запустили новий завод з переробки кукурудзи (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині запустили новий завод з переробки кукурудзи (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині запустили новий завод з переробки кукурудзи (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині запустили новий завод з переробки кукурудзи (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині запустили новий завод з переробки кукурудзи (ФОТО)