На Вінниччині запровадили онлайн та телефонні консультації з лікарями

Новини Вінниці / На Вінниччині запровадили онлайн та телефонні консультації з лікарями

На Вінниччині, а саме у містечку Хмільник, гінекологи тестують онлайн консультації,  а психологи будуть працювати у телефонному режимі. Чи приживуться такі ноухау та чи будуть вони корисні вінничанам?

На Вінниччині, а саме у містечку Хмільник, гінекологи тестують онлайн консультації, а психологи будуть працювати у телефонному режимі. Чи приживуться такі ноухау та чи будуть вони корисні вінничанам?

У соціальних мережах з'явилось повідомлення про безкоштовні онлайн консультації трьох лікарів акушерів-гінекологів з міста Хмільника. Вони опублікували свої дані, фото та номера телефонів, за якими жінки можуть звернутись та отримати консультації з приводу гінекологічних захворювань.  

У той же час у Вінниці з ініціативи міської влади ввели послугу консультації психологів у телефонному режимі. Отримати їх можна у відділі оперативного реагування «Цілодобова варта» за номером 15-60.

Дана послуга направлена на допомогу вінничанам позбутись паніки та відсторонитись від негативної інформації, викликаної поширенням коронавірусу. Також лікарі допоможуть позбутися тривожного стану, який з'являється після тривало перебування вдома через карантин.

За словами керівника відділу оперативного реагування Антоніни Іващук, консультують вінничан працівники Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. З додзвонювачами спілкуються з восьмої ранку до десятої вечора.

— Уже перший день роботи наших фахівців підтвердив необхідність таких консультацій, — розповіла керівник Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Добровольська. — У багатьох людей відчуваються панічні настрої. Особливо це стосується одиноких.

За її словами, телефонні абоненти просять також порад, як зберегти своє психічне здоров’я у нинішній непростій ситуації.

Новини Вінниці / На Вінниччині запровадили онлайн та телефонні консультації з лікарями
Ірина Заіковата

26 березня, 2020