На Вінниччині запобігли незаконному трансферу великого арсеналу зброї з лінії фронту

Новини Вінниці / На Вінниччині запобігли незаконному трансферу великого арсеналу зброї з лінії фронту

Під час огляду мікроавтобусу з прикарпатськими номерами вінницькі поліцейська знайшли арсенал зброї та боєприпасів. До трансферу причетні двоє жителів Івано-Франківщини віком 41 та 48 років. У транспортному засобі виявили ручні протитанкові гранатомети з пострілами до них, автомати, декілька тисяч набоїв до стрілецької зброї, гранати з запалами, боєприпаси для ручних гранатометів.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, мікроавтобус Volkswagen, в якому правопорушники перевозили зброю та боєприпаси, вранці 4 лютого зупинили патрульні поліцейські у смт Літин під час відпрацювання оперативної інформації.

Загалом слідчі, криміналісти та вибухотехніки вилучили з автомобіля зловмисників три автомати, понад три тисячі набоїв калібром 7,62 та 5,45 мм, 18 бойових гранат з запалами, два ручні протитанкові гранатомети з п’ятьма пострілами до них, 35 боєприпасів для ручних гранатометів та інше.

За попередньою інформацією, заборонені речі зловмисники везли зі Сходу країни. Пояснити походження вилученого та мету зберігання зловмисники відмовились.

Наразі слідчі готують матеріали для обрання підозрюваним запобіжного заходу.

За цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Макс Мельник

6 лютого, 2023