На Вінниччині закрито на карантин Браїловський жіночий монастир

Новини Вінниці / На Вінниччині закрито на карантин Браїловський жіночий монастир

Свято-Троїцький Браїлівський жіночий монастир Вінницької єпархії УПЦ МП, розташований у Жмеринському районі, закрито на карантин. Про це повідомляють на єпархіальному сайті.

Свято-Троїцький Браїлівський жіночий монастир Вінницької єпархії УПЦ МП, розташований у Жмеринському районі, закрито на карантин. Про це повідомляють на єпархіальному сайті.

Напередодні зазначалося, що «з благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія (монастир) закривається для відвідування вірян та паломників з 25 квітня (о 6:00)». Дату відкриття монастиря буде згодом повідомлено.

«Христос Воскрес! Підтрумую дане звернення (звернення Чернівецької єпархії щодо підпалів монастирів і храмів УПЦ), і розумію що загроза є для всіх монастирів. Корисні рекомендації, до яких повинні прислухатись монастирі. Я благословляю з завтрішнього ранку, з 6:00 закрити Браїловський монастир для прихожан і паломників, службу будуть звершувати за закритими дверима, моляться священнослужителі і монашествующі. Прохання до прихожан і паломників з розумінням поставитись до даного вимушеного заходу. Благодарю.
Воістину Воскрес Христос» , – написав митрополит Варсонофій у Facebook.

Що спонукало архієрея на такий крок?.. Якщо підпали, то чому лише один монастир? Лише б не спалах COVID-19.

Зазначимо, що вночі на Великдень митрополит очолив хресну ходу у Браїлові на території монастиря. Хоча спочатку інформацію про подію розмістили на єпархіальному сайті, але нині вона відсутня.

Нагадаємо, що через інфікування ченців в Україні закриті Києво-Печерська Лавра, Іонінський і Покровський Голосіївський монастирі у столиці. Влада Кременецького району Тернопільської області закрила місто Почаїв через спалах у місцевій Почаївській Лаврі. Обмеження діють у Свято-Преображенському жіночому монастирі, що в селі Головчинці Летичівського району Хмельницької області.

Станом на 24 квітня у Жмеринському районі виявлено вісім хворих на COVID-19.

Олег Верлан

26 квітня, 2020