На Вінниччині «захопились» рибними делікатесами: для нацгвардійців купили майже 2 тони горбуші

Новини Вінниці / На Вінниччині «захопились» рибними делікатесами: для нацгвардійців купили майже 2 тони горбуші

Військова частина 3008, яка дислокується у Вінниці закупила наприкінці листопада 1,025 тони горбуші. Тендер виграв ФОП «Демкович Анатолій Йосипович» з міста Вінниці.

На Вінниччині військові «захопились» рибними делікатесами. Через ситуацію із закупами дял військової частини громадські активісти б‘ють на сполох. Військова частина А3008, яка дислокується у Вінниці, ytojlfdyj закупила наприкінці листопада 1,025 тони горбуші.

Тендер виграв ФОП «Демкович Анатолій Йосипович» з Вінниці. Очільниця ГО «Філсофія серця» Юлія Грига на своїй сторінці в Facebook опублікувала серію досліджень щодо закупівлі рибних делікатесів військовими. Днями вона опублікувала 3-тю «серію» своїх розслідувань.

«Свято наближається 3.0  Ну що? Думаєте про горбушу тема закрита? А от і ні‼ Військова частина НГ 3008, про яку я вже писала, закупила горбушу на початку листопада 0,5т., а наприкінці листопада вже 1, 025 т.
Я так розумію, апетити гвардійців зростають пропорційно з турботою про них. Бо все це купляється тільки на 2019 рік!».
– йдеться в її повідомленні

Громадська активістка зазначає, що, за даними Прозорро, «в обох закупівлях постачальники працюють виключно з цією ВЧ», тобто в інших тендерах ФОП не фігурують.

Щодо учасників тендерів, то відомо, що  на початку листопада нацгвадрійці купили горбушу у ФОП «Лукашенко Наталія Вікторівна». NaПарижі писав про це раніше. В ЄДР визначені такі види діяльності підприємиці, як «оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами».

Щодо ФОП ФОП «Демкович Анатолій Йосипович», то у нього основним видом діяльності зазначено посередництво у торгівлі товарами широкого асортименту.  В якості інших видів – «діяльність посередників у торгівлі продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами та оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами.

Правда, шукати все це довелось в інтернетрі, адже його профіль в системі "Прозорро" не відкривається і інформація на момент публікації статті  мала такий вигляд.

Насамкінець, зазначимо, що горбуша – дуже делікатна риба. Вона фактично не має жиру, при заморожуванні (власне саме у такому вигляді її і поставляють) активно «набирає вологу». Тож після розморожування товар значно втрачає у вазі.

Скільки риби, а не води, купили військові сказати складно. Та навіть при усіх цих нюансах пояснити такі «рекордні» - близько 2 тон  - закупи рибного делікатесу складно, адже норма споживання для військових складає 150 грам на добу.

Новини Вінниці / На Вінниччині «захопились» рибними делікатесами: для нацгвардійців купили майже 2 тони горбуші
Марина Карабай

6 грудня, 2019