На Вінниччині зафіксували перший спалах пташиного грипу

Новини Вінниці / На Вінниччині зафіксували перший спалах пташиного грипу

У Немирівському районі, що на Вінниччині через гибель птиці в ПП «Хутір» вводять карантин на 72 год. Згідно з даних лабораторних досліджень та ветеринарно-санітарної експертизи причиною смерті тварини став грип птиці.

У Немирівському районі, що на Вінниччині, через гибель птиці в ПП «Хутір» вводять карантин на 72 години. Згідно з даних лабораторних досліджень та ветеринарно-санітарної експертизи причиною смерті тварини став вірус грипу птиці.

Як стало відомо з сайту consumer.gov.ua, у селі Бугаків Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарною експертизою було встановлено, що причиною смерті тварини в ПП «Хутір» став грип птиці. Станом на 01.01.2020 р. тут утримувалося близько 98 тис. голів птиці яєчного напрямку.

«З метою координації дій з локалізації і ліквідації спалаху грипу птиці та проведення епізоотичного розслідування до місця події відряджено групу експертів Держпродспоживслужби та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи», — зазначено в повідомленні.

Також повідомляється, що  сьогодні буде проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Немирівській районній державній адміністрації, де затвердять план ліквідації захворювання. 

Наразі, зразки біоматеріалу будуть направлені для проведення відповідних досліджень та зберігання в міжнародну референс-лабораторію.