На Вінниччині зафіксовано спалахи коронавірусу в кардіоцентрі, ліцеї та в інтернаті для людей з інвалідністю

Новини Вінниці / На Вінниччині зафіксовано спалахи коронавірусу в кардіоцентрі, ліцеї та в інтернаті для людей з інвалідністю

Сьогодні, 15 липня, у Вінниці в регіональному центрі серцево-судинної патології медики зафіксували спалах коронавірусної хвороби. За інформаціє Вінницької ОДА, було відібрано для досліджень 171 зразок біологічного матеріалу. Станом на 11:00 обласним лабораторним центром вже протестовано 140 зразків.

Сьогодні, 15 липня, у Вінниці в регіональному центрі серцево-судинної патології медики зафіксували спалах коронавірусної хвороби. За інформаціє Вінницької ОДА, було відібрано для досліджень 171 зразок біологічного матеріалу. Станом на 11:00 обласним лабораторним центром вже протестовано 140 зразків.

За результатами обстежень виявлено 15 позитивних осіб: дев’ять медичних працівників (один лікар, шість медичних сестер та два санітара) та шість пацієнтів.

Наразі до закладу виїхали представники обласного та міського департаментів охорони здоров’я для проведення епідрослідування та недопущення подальшого розповсюдження хвороби серед клієнтів закладу.

Спалахи інфікування коронавірусом зареєстровано також у Тиврівському обласному будинку-інтернаті для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку й у Брацлавській школі-гімназії.  

Так, у Тиврівському інтернаті після підтвердження захворюваності на COVID-19 у санітарки, яка тиждень перебувала вдома, мала симптоми та самостійно звернулась до сімейного лікаря, було проведено повне обстеження усіх працівників та підопічних. Перевірено методом ПЛР 176 працівників та 189 клієнтів закладу. Коронавірус виявлено у семи працівників та семи підопічних. У жодного з них не спостерігаються прояви хвороби.

"На цей час хвороба протікає безсимптомно. Працівники перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів. Клієнти закладу госпіталізовані для постійного нагляду та медичного контролю в лікарню. В закладі проведено дезінфекцію та посилено контроль за станом працівників та клієнтів", - повідомляють в ОДА.

У Брацлавському навчально-виховному комплексі школі-гімназії після виявлення симптоматики у двох дітей та підтвердження їх захворювання на COVID обстежені методом ПЛР усі контактні працівники та діти. Коронавірус виявлено у п'ятьох дітей та одного працівника. Діти госпіталізовані у дитячу обласну інфекційну лікарню, обстежені, пневмонії не підтверджені.

Загалом на Вінниччині протягом доби було виявлено захворювання на коронавірус у 10 медичних працівників. За час епідемії в області вже дужало 323 медики. Хворіє нині – 54.

"По кожному випадку захворювання серед медпрацівників буде проведене розслідування щодо підтвердження профзахворювання", - наголошують в ОДА.

Стосовно "географії" поширення інфекції, то, за даними обласного лабораторного центру МОЗ України, 20 із 46 виявлених минулої доби нових випадків COVID-19 підтверджено у Вінниці. П’ять випадків виявлено у Тростянецькому районі,  чотири - у Бершадському, по три випадки - у Вінницькому, Немирівському, Шаргородському та Жмеринському районах. По одному випадку виявлено у Могилів-Подільському, Томашпільському, Козятинському, Липовецькому районах та в місті Ладижині.

Станом на ранок 15 липня із початку епідемії лабораторно підтверджені випадки коронавірусу зареєстровані: місто Вінниця - 1227, Вінницький район – 157,  Жмеринський район – 108, Калинівський район - 97, Хмільницький район - 86, Тиврівський район – 73, Могилів-Подільський район - 45, Козятинський та Погребищенський райони - по 43,  Шаргородський район - 38, Тростянецький район - 37, Немирівський район - 31, Літинський район - 30,  Крижопільський та Липовецький райони - по 23, Бершадський район - 22, Барський район - 21, Гайсинський та Тульчинський райони - по 17, Томашпільський район - 14, Ямпільський район - дев’ять, Іллінецький район - вісім, Чернівецький район - сім, місто Ладижин та Мурованокуриловецький район - по шість,  Оратівський район  -  п'ять, Чечельницький район - один випадок.

Станом на 15 липня в лабораторіях ОЛЦ досліджено 40329 зразків.