На Вінниччині за вихідні склали адмінпротоколи на 19 п‘яних водіїв

Новини Вінниці / На Вінниччині за вихідні склали адмінпротоколи на 19 п‘яних водіїв

За вихідні 14 та 15 листопада вінницькі патрульні склали протоколи за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП на 19-х водіїв. Теоретично вони мають сплатити близько двохста тисяч гривень штрафу. Та практика показує, що суд, а саме він приймає «по протоколам» або не приймає рішення, або правопорушники ігнорують його виконання.

За вихідні 14 та 15 листопада вінницькі патрульні склали протоколи за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП на 19-х водіїв. Теоретично вони мають сплатити близько 200 тисяч гривень штрафу. Та практика показує, що суд, а саме він приймає «по протоколам» або не приймає рішення, поблажливій до водіїв, а іноді правопорушники ігнорують виконання санкцій.

Патрульні поліцейські Вінницької області нагадують, що за  кермування в нетверезому стані, на нього чекає штраф у розмірі 10 200 грн та позбавлення права керування на 1 рік.

Якщо водій чинить таке правопорушення вдруге протягом року, то штраф подвоюється – 20 400 грн – та позбавлення права керувати автомобілем на 3 роки. Якщо ж водій сідає за кермо напідпитку втретє протягом року, то штраф складатиме 40 800 грн, а позбавлення права керування автомобілем – на 10 років.