На Вінниччині за рішенням суду зупинили підприємство з будівництва доріг

Новини Вінниці / На Вінниччині за рішенням суду зупинили підприємство з будівництва доріг

Через забруднення навколишнього середовища без відповідних дозволів, починаючи з квітня, Держекоінспекція «воює» у різних судових інстанціях з іллінецьким ТОВ «Шляховик-МКІ», яке належить родині Оганесян. Наразі за рішенням Вінницького окружного адмінсуду підприємство має зупинитися. Підприємство спеціалізується на будівництві доріг та матеріалів для цього.

«Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області у квітні 2021 року проведено позапланову перевірку дотримання ТОВ «Шляховик-МКІ» вимог природоохоронного законодавства. В ході перевірки встановлено, що підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу від джерел викидів, що є порушенням вимоги ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», - зазначають у ДЕІ.

ВОАС 13 вересня «прийнято рішення застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ТОВ «Шляховик-МКІ» у вигляді зупинення використання підприємством джерел викиду, які експлуатуються без відповідних дозвільних документів, до отримання суб’єктом господарювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря».

В інспекції нагадують, що «статтею 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» встановлено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися на підставі дозволу», а відповідно до статті 12 цього закону, господарська чи інші види діяльності, пов’язані з порушенням умов і вимог до викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря і рівнів впливу фізичних та біологічних факторів на його стан, передбачених дозволами, може бути обмежена, тимчасово заборонена (зупинена) або припинена відповідно до законодавства. Простіше кажучи, поки немає дозволу підприємство зупинили.

До речі, протягом цих місяців суди виносили декілька рішень щодо іллінецьких дорожників.

Макс Мельник

23 вересня, 2021