На Вінниччині за два дні «зловили» 22 п‘яних кермувальника

Новини Вінниці / На Вінниччині за два дні «зловили» 22 п‘яних кермувальника

На Вінниччині за вихідні патрульні затримали 22-х водіїв у стані алкогольного сп‘яніння. З огляду на те, що поліцейські нагадують про відповідальність за таке правопорушення стає зрозумілим, що водії «під шафе» не занадо переймаються штрафами.

На Вінниччині за вихідні патрульні затримали 22-х водіїв у стані алкогольного сп‘яніння. З огляду на те, що поліцейські нагадують про відповідальність за таке правопорушення, стає зрозумілим, що водії «під шафе» не занадо переймаються штрафами.

Про це повідомляють у патрульній поліції Вінницької області.

За вихідні 17 та 18 жовтня вінницькі патрульні поліцейські склали протоколи за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП на 22-х водіїв. Нагадуємо, що за таке правопорушення існує адміністративна відповідальність.

Якщо водій вперше протягом року сідає за кермо в нетверезому стані, на нього чекає штраф у розмірі 10 200 грн та позбавлення права керування на 1 рік. Якщо він чинить таке правопорушення вдруге протягом року, то штраф подвоюється – 20 400 грн – та позбавлення права керувати автомобілем на 3 роки.

Якщо ж водій сідає за кермо напідпитку втретє протягом року, то штраф складатиме 40 800 грн, а позбавлення права керування автомобілем – на 10 років.

Тому, шановні водії, будьте свідомими та відповідальними, не сідайте за кермо в нетверезому стані!

 

Марина Карабай

19 жовтня, 2020