На Вінниччині за добу впіймали двох "рибних" браконьєрів, які завдали державі збитків на майже 11 тис гривень

Новини Вінниці / На Вінниччині за добу впіймали двох "рибних" браконьєрів, які завдали державі збитків на майже 11 тис гривень

Працівники Вінницького рибоохоронного патруля здійснюючи перевірку водних біоресурсів затримали двох браконьєрів у Тростянецькому районі. Загалом чоловіки виловили сітками близько 12 кг та завдали збитків державі на майже 11 тис.грн. 

Працівники Вінницького рибоохоронного патруля, здійснюючи перевірку водних біоресурсів, затримали двох браконьєрів у Тростянецькому районі. Загалом чоловіки виловили сітками близько 12 кг та завдали збитків державі на майже 11 тис.грн. 

Як повідомили у пресслужбі патруля, 20 серпня екологами був здійснений рибоохоронний рейд на території Глибочанського водосховища, поблизу с. Скибинці Тростянецького району Вінницької області.

Близько 05:00 години було викрито рибалку, який здійснював вилов риби сітками. Чоловік встиг "назбирати" понад 6 кг риби: 60 пліток, 4 карасів сріблястих, та сома. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 5 593 грн.

На порушника було складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду за місцем скоєння правопорушення. Заборонене знаряддя лову (одна ліскова сітка) та незаконно добута риба вилучені.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. У громадянина вилучено ліскові сітки, дерев’яний човен та 60 пліток й одного ляща. Загальна вага незаконно добутої риби склала понад 5 кг.

Збити становлять 5 270 грн. Заборонене знаряддя лову, дерев’яний човен та рибу вилучено інспекторами рибоохоронного патруля.

Адмінсправу за ч. 4 ст. 85 КУпАП буде направлено до Тростянецького районного суду Вінницької області для притягнення особи до відповідальності.

Новини Вінниці / На Вінниччині за добу впіймали двох "рибних" браконьєрів, які завдали державі збитків на майже 11 тис гривеньНовини Вінниці / На Вінниччині за добу впіймали двох "рибних" браконьєрів, які завдали державі збитків на майже 11 тис гривеньНовини Вінниці / На Вінниччині за добу впіймали двох "рибних" браконьєрів, які завдали державі збитків на майже 11 тис гривеньНовини Вінниці / На Вінниччині за добу впіймали двох "рибних" браконьєрів, які завдали державі збитків на майже 11 тис гривеньНовини Вінниці / На Вінниччині за добу впіймали двох "рибних" браконьєрів, які завдали державі збитків на майже 11 тис гривень
Ірина Заіковата

20 серпня, 2020