На Вінниччині з підозрою на коронавірус екстрено госпіталізували 15-річну дівчину: результат поки не підтвердився

Новини Вінниці / На Вінниччині з підозрою на коронавірус екстрено госпіталізували 15-річну дівчину: результат поки не підтвердився

Сьогодні у Гайсинському районі на Вінниччині з підозрою на коронавірус екстрено госпіталізували 15-річну дівчину. Про це на брифінгу повідомив голова ОДА Владислав Скальський.

Сьогодні у Гайсинському районі на Вінниччині з підозрою на коронавірус екстрено госпіталізували 15-річну дівчину. Про це на брифінгу повідомив голова ОДА Владислав Скальський.  

"Сьогодні до обласного лабораторного центру поступило одне екстрене повідомлення про підозру на COVID-19 у 15-річної дівчини з Гайсинського району. Вона була госпіталізована в Гайсинську ЦРЛ. За межі області вона не виїжджала, швидкий тест на грип та коронавірус - негативні, зараз її матеріали будуть досліджуватись шляхом ПЛР-тестування", - сказав голова ОДА.

За його словами, кількість підтверджених випадків коронавірусу на Вінниччині не змінювалась фактично із 28 березня: в області зафіксовано 23 хворих із COVID-19.   

"Вчора фактично день присвятили масовому збору матеріалів для досліджень і сьогодні ми очікуємо, що лабораторний центр проведе до 200 досліджень і ми будемо мати нову статистику. Матеріал відбирався в першу чергу від "критичних" медичних працівників та від контактних осіб у вже виявлених випадках", - зазначив В.Скальський.

За його словами, стан усіх пацієнтів нині стабільний, окрім дитини із Чернівецького району, стан якої медики називають важким.

Нагадаємо, станом на цей час у Вінниці офіційно підтверджених 18 хворих із COVID-19, по одному у Ладижині та Вінницькому, Липовецькому, Жмеринському й Чернівецькому районах.

Сергій Маламура

30 березня, 2020