На Вінниччині з молотка продають санаторій поблизу Дністра у колишньому палаці Вітгенштейна

Новини Вінниці / На Вінниччині з молотка продають санаторій поблизу Дністра у колишньому палаці Вітгенштейна

Зі стартовою ціною у 14,3 млн грн. виставлено на продаж майновий комплекс санаторію «Гірський», розташованого у селі Бронниця, поблизу Могилева-Подільського. У Фонді держмайна хочуть на відкритих торгах позбутися занедбаного активу.

Зазначимо, що санаторій розташовано посеред мальовничих дністровських круч на Вінниччині. Рекреаційний центр функціонував з 1924 року на місці колишнього палацу Вітгенштейна з парковими алеями, високою баштою, яка виконувала декоративні функції, та іншими ознаками панського маєтку.

Сьогодні тут хащі і розруха, проте незмінною прикрасою санаторію залишається його локація. Об'єкт розташований на пагорбі над Дністром, з котрого відкриваються неймовірні краєвиди на ріку і сусідню Молдову.

Будівлі колишнього санаторію, в тому числі лікувальні і спальні корпуси, бювет, санітарний блок, літній кінотеатр, ґанки і прибудови загальною площею нерухомості у понад 5 тис. м² нині виставлені на приватизацію.

Онлайн-аукціон має відбутися 10 січня, а стартова ціна об'єкту – 14 364 200 грн.

Також, враховуючи, що санаторій «Гірський» – пам’ятка архітектури місцевого значення, покупець буде зобов’язаний укласти охоронні договори.

Макс Мельник

8 грудня, 2021