На Вінниччині висадили алею дерев у пам’ять про загиблого земляка

Новини Вінниці / На Вінниччині висадили алею дерев у пам’ять про загиблого земляка

У селі Скибинці Тростянецькій селищній територіальній громаді Вінниччині висадили цілу алею з 50 дерев у пам’ять про загиблого на Сході односельця. Ініціатором її створення стала староста села Валентина Горбань.

Як повідомляє АрміяІnform, вона разом із вдовою загиблого Валентиною Черепахою та представниками закладів соціальної сфери та місцевої ветеранської ради висадила саджанці.

«Наш обов’язок ‒ шанувати пам’ять наших захисників, – зазначила під час висадження пів сотні сумахів у рідному селі загиблого героя староста. – Олександр Черепаха зробив свій сміливий вибір, він пішов захищати свою землю та свій народ і загинув за Україну. Вічна йому пам’ять та пошана».

Олександр Черепаха народився у Скибинцях у 1970-му. У 1985 році закінчив 8 класів середньої школи села Глибочок Тростянецького району, потім – Крижопільське СПТУ № 9 (нині – Крижопільський професійний будівельний ліцей) за спеціальністю «електрик».

У 1991‒1992 роках він працював електромонтажником спеціалізованої пересувної механізованої колони № 67 у місті Вінниця, з 1993 року – електриком, механізатором у приватно-орендному підприємстві «Зоря» (село Глибочок Тростянецького району Вінницької області).

21 серпня 2014 року його мобілізовали до лав ЗСУ. Служив Олександр стрільцем-помічником гранатометника в 30-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України. Учасник боїв за місто Дебальцеве Донецької області.

31 січня 2015 року солдат Черепаха загинув під час мінометного обстрілу поблизу смт Чорнухине Попаснянського району Луганської області. Посмертно його нагороджено  орденом «За мужність» III ступеня (22.09.2015).