На Вінниччині вирубають ліс, журналісти б‘ють на сполох

Новини Вінниці / На Вінниччині вирубають ліс, журналісти б‘ють на сполох

На Вінниччині  журналістка прогулялась лісом і жахнулась -  невідомі вирубають здорові дерева, маскуюючи це під «санітарну вирубку». Деревину вивозять, а гілки та трухляві дерева залишають, як декорації.

На Вінниччині журналістка прогулялась лісом і жахнулась - невідомі вирубають здорові дерева, маскуюючи це під «санітарну вирубку». Деревину вивозять, а гілки та трухляві дерева залишають, як декорації.

Редкторка газети «Вісті Тепличчини» Ірина Лупещенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала:

«Я не спеціаліст в лісовому господарстві, але душа болить від побаченого... Я передбачаю, що ось цей дерибан лісу «специ» назвуть санітарною рубкою».

Редакторка зазначає, що вирубку проводять в місцях, найбільш доступних транспорту.

Пані Ірина також показала фото і супроводила їх дописом:

«Більшість зрізаних дерев (порахувала до 80 і далі перестала від розпачу) мають в діаметрі 50 см і більше. Пеньки живі, без трухняви. Перед ким завинили ті дуби-велетні?! Ще кілька таких «санітарних» рейдів і ліс перетвориться в лісопарк. До речі, на місці дійсно картина така, що йде заготівля дров - жодного із тих великих зрізаних дубів там не знайдете. В «метровки» складають дріб’язок. Кого дурять? Дітей своїх?!! Онуків?!!! Їм же жити тут! Чим їм тут дихати?! Яку воду пити?!»

Новини Вінниці / На Вінниччині вирубають ліс, журналісти б‘ють на сполохНовини Вінниці / На Вінниччині вирубають ліс, журналісти б‘ють на сполохНовини Вінниці / На Вінниччині вирубають ліс, журналісти б‘ють на сполох