На Вінниччині винесено вирок ґвалтівнику дівчинки. Термін може бути оскаржено

Новини Вінниці / На Вінниччині винесено вирок ґвалтівнику дівчинки. Термін може бути оскаржено

Могилів-Подільський міськрайонний суд підтримав правову позицію ювенального прокурора окружної прокуратури та визнав 54-річного чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України, а саме зґвалтування малолітньої дитини. Обвинуваченого засуджено до 10 років за ґратами.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Прокурором доведено, що в липні 2019 року, неподалік від свого будинку, обвинувачений зустрів дівчинку, яку знає з народження, покликав її до себе та «з метою задоволення статевої пристрасті неприродним способом, діючи умисно, достовірно знаючи про її малолітній вік, скориставшись своєю фізичною перевагою, відсутністю сторонніх осіб та її вразливим станом, яка в силу відсутності розуміння характеру і значення протиправних дій, не могла протидіяти та чинити йому опір», вчинив стосовно неї дії сексуального характеру.

За результатом судового розгляду судом підтримано позицію прокуратури та призначено чоловікові покарання у виді 10 років позбавлення волі із внесенням даних особи до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

На цей час вирок законної сили не набрав. Наразі не відомо, чи оскаржуватиме він термін.

Макс Мельник

17 травня, 2022