На Вінниччині викрито схему шахрайства під виглядом благодійного збору на притулок для тварин

Новини Вінниці / На Вінниччині викрито схему шахрайства під виглядом благодійного збору на притулок для тварин

В інтернеті зловмисники розміщували фейкові оголошення з реквізитами карток для збору грошей нібито на потреби притулку для тварин. У такий спосіб фігуранти привласнили понад 100 тисяч гривень громадян. За скоєне їм загрожує до восьми років за ґратами.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Шахрайську схему викрили співробітники кіберполіції Вінниччини спільно зі слідчими Гайсинського райуправління поліції у Вінницькій області.

Слідство встановило, що 28-річний чоловік та його 33-річна спільниця у соцмережі розміщували дописи щодо збору грошей на потреби притулку для тварин. Зокрема зловмисники вказували, що у зв’язку з війною, збільшилася кількість тварин, відтак необхідні гроші на їхнє утримання.

При цьому у своїх дописах вони використовували фото реального притулку з іншої області.

Під виглядом благодійного збору фігуранти привласнили понад 120 тисяч гривень громадян. Зібрані гроші витрачали на власні потреби.

За місцями проживання зловмисників працівники поліції провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку та банківські картки, що використовувалися у протиправній діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Макс Мельник

26 вересня, 2022