На Вінниччині викрили склад «лівого» алкоголю

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили склад «лівого» алкоголю

На території Якушинецької територіальної громади 3 грудня в одному з приватних гаражів працівники Вінницького районного управління поліції спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам вилучили алкоголь відомих брендів сумнівної якості.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінниччини, у селі Зарванці в автомобілях  та гаражному приміщенні мешканців Могилів – Подільського району 22 та 56 років, було виявлено тетрапаки, ящики та пляшки з елітним алкоголем без марок акцизного збору на суму близько 750 тисяч гривень. Жодних документів на продукцію правопорушники надати не змогли. 

В ході огляду гаража слідчі вилучили тетрапаки, ящики та пляшки з алкогольною продукцією сумнівної якості на суму близько 750 тисяч гривень.

За попередньою інформацією слідства, правопорушники без жодних дозволів та ліцензій  займались продажем вищезгаданих товарів за зниженими цінами через мережу Інтернет.  

Джерело походження  підакцизних  товарів встановлюють слідчі. 

Вилучена підакцизна продукція направлена на експертизу. 

За фактом незаконного виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 204 КК України та ч.3 ст. 229 ККУ (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). За такі злочини передбачене покарання  у вигляді штрафу  від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили склад «лівого» алкоголюНовини Вінниці / На Вінниччині викрили склад «лівого» алкоголю