На Вінниччині викрили схему продажу «гуманітарних» автівок на 1,5 млн грн

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили схему продажу «гуманітарних» автівок на 1,5 млн грн

Слідчими СУ обласного главку поліції жителям Хмільницького району повідомлено про підозру у вчиненні незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, за даними слідства, 35-річний підозрюваний разом з братом організували продаж транспортних засобів, ввезених на територію України як гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил України.

З цією метою брати через інтернет-платформи autoria.com та olx.ua шукали покупців та продавали їм техніку. Прибуток підозрювані отримували під виглядом сплати благодійних внесків на банківський рахунок Благодійного фонду, який очолював один із  чоловіків. Цільовим призначенням платежів вказувалась «Благодійна допомога».

Загальна вартість вилучених автомобілів складає майже 1 млн 522 тис. грн.

У той же час у поліції Вінницької області зазначають, що зловмисники з продажу автівок отримали 2 135 000 гривень незаконного прибутку.

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків на території станцій технічного обслуговування, які орендували зловмисники та за місцем їх проживання, слідчі вилучили докази їх протиправної діяльності та виявили пікапи, які готувались на продаж.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 201-2 КК України.

Наразі слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 2 млн грн кожному.

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили схему продажу «гуманітарних» автівок на 1,5 млн грнНовини Вінниці / На Вінниччині викрили схему продажу «гуманітарних» автівок на 1,5 млн грнНовини Вінниці / На Вінниччині викрили схему продажу «гуманітарних» автівок на 1,5 млн грнНовини Вінниці / На Вінниччині викрили схему продажу «гуманітарних» автівок на 1,5 млн грнНовини Вінниці / На Вінниччині викрили схему продажу «гуманітарних» автівок на 1,5 млн грнНовини Вінниці / На Вінниччині викрили схему продажу «гуманітарних» автівок на 1,5 млн грн
Макс Мельник

29 листопада, 2022