На Вінниччині викрили шахраїв, які завдяки «теплим кредитам» отримали з бюджету півмільйона

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили шахраїв, які завдяки «теплим кредитам» отримали з бюджету півмільйона

На Вінниччині поліція викрила групу шахраїв, які привласнили близько півмільйона гривень бюджетних коштів. За допомогою підроблених документів і підставних осіб, зловмисники здійснювали фіктивний продаж та встановлення енергоощадного обладнання. Пригадуєте «теплі кредити»? Про них мова… Внаслідок злочинних дій шахраї завдали державі збитків на суму близько 500 тисяч гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 59-річний та 38-річний чоловіки укладали договори та у подальшому надавали документацію для оформлення і виконання робіт в рамках споживчого кредиту. При цьому жодних робіт не здійснювали.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів мобільні телефони, банківські картки, установчі документи підприємств, печатки, накладні, чорнові записи, які використовувались у протиправній діяльності.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання на строк до трьох років ув’язнення.

Після проведення всіх необхідних процесуальних дій буде надана остаточна правова кваліфікація діям зловмисників.

Від редакції. Підозрюваним у шахрайстві допомагали ті, хто займає певну посаду у держструктурі. Інакше б схема не працювала б… Проте нині у провадженні про посадовців не йдеться.  

Макс Мельник

2 квітня, 2022